Cempatch GP
Предишен продукт
Следващ продукт
Cempatch SBR
 

Cempatch
PRIMER

КОМПОНЕНТ ОТ СИСТЕМАТА ЗА ПОПРАВКА И ПРЕДПАЗВАНЕ НА БЕТОН Cempatch
 
Описание на продукта:

Cempatch Primer е еднокомпонентен грунд и лепило, модифициран с полимер. Създаден за употреба като свързащ агент между елементите от системата за ремонт Cempatch и бетоновата основа. 

Употреба


Cempatch Primer предпазва стоманената армировка в бетона чрез създаване на високо алкален инертен слой. Той предпазва и чрез прилагане на технология на мигриращи корозионни инхибитори, които свеждат до минимум разпространението на корозия в околни участъци от армировката.

Опаковка


Пластмасова кофа 8 kg

Разход на материал


Една опаковка Cempatch Primer е за 10 – 15 m2 , когато се използва като свързващ грунд.

Срок на годност


Cempatch Primer  в оригиналните си и неотваряни опаковки има годност от 12  месеца, при съхраняване в закрити и сухи складови помещения, при температури между 10 и 30 °C.

Важни бележки


Да не се използва ако температурата на основата е под 5°С и когато околната температура е около 5°С и се очаква да се понижи.


Технически данни

Плътност на сместа
1.80 кг/литър
Якост на адхезията

1.5 – 2.5 N/mm2
повреда на бетона

Инструкции за работа

Подготовка на основата: 
Основата трябва да се почисти механично чрез пясъчно-струйна обработка, почистване с пяна и други методи, до постигане на чиста, без прах, масла, бои и без отлагания повърхност. 

Корозиралата армировка трябва напълно да се открие и почисти от ръжда..

Смесване:
В чист контейнер налейте 2.5 l вода (за 8 kg опаковка) и бавно добавете Cempatch Primer. Разбъркайте добре до получаване на гладка консистенция..

Приложение:
Когато се използва като покритие за армировка, Cempatch Primer се полага с четка в 2 слоя с около 1 mm дебелина. Оставете всеки слой да достигне начална якост, преди да положите следващото покритие.
Когато се използва като свързващ грунд, всички повърхности трябва да се намокрят добре предварително, особено при сухи условия, до насищане. Cempatch Primer се полага с твърда четка.
Покритието с възстановяващата мазилка трябва да се направи докато грунда е все още лепкав. Това е задължително условие. Ако изсъхването вече е започнало трябва да отстраните грунда и операцията да се повтори.
Изтегли файлСвързани продукти
Как се прави

Как да хидроизолирате и облепите баня или влажно помещение с плочки?

Баните са подложени на често мокрене и постоянна висока влажност. Товаспособства развитието на микроорганизми, за чието отстраняване се използватагресивни химически препарати. От своя страна комбинирането на факторитепостоянна влажност и агресивни препарати влияе крайно негативно на...

Виж повече

Как да облепим външна тераса с плочки?

Облицоването с плочи на тераси при външни условия има специфики, коитотрябва да бъдат стриктно спазвани, за да бъде крайният резултатудовлетворителен и дълготраен.Какви са особеностите?Когато слънцето огрява терасата, бетонът се разширява с 2 mm на всеки метър при покачване на температурата от 20...

Виж повече
Връзка с Don Construction Products


Име *
Е-Мейл *
Телефон
Адрес
Причина
Съобщение  
Сигурност *
Дон Констракшън Продуктс 
България ЕАД

Централен офис

Понеделник - Петък: 9:00 - 17:30

София 1582, България
Проф. Цветан Лазаров 152
Техно Парк София, ет.3
Тел: +359 2 870 2782
         
info.bulgaria@dcp-int.com

Въпроси за продукти

+359 2 870 2782

Форма

Кликни тук