Proplast Silicate
Предишен продукт
Следващ продукт
Proplast Universal Primer
 

Grundix
Silicate Primer

ЗАЗДРАВЯВАЩ СИЛИКАТЕН ГРУНД
 
Предимства:
  • Прониква дълбоко, подобрява адхезията
  • За укрепване и реставрация на естествени повърхности
  • Заздравява минерални основи и постигa товароносимост

Описание на продукта:
Grundix Silicate Primer e безцветна течност, която има способността да взаимодейства при обичайни температури със силикатите в строителните материали и по този начин ги прави водонепроницаеми, с повишена механична здравина. Предназначен за импрегниране на циментови, варови и варо-циментови мазилки, бетонови елементи и стени.

Употреба

Grundix Silicate Primer е специално създаден дълбокопроникващ силикатен грунд за декоративните мазилки на DCP. Подобрява
плътността, сцеплението и здравината на минерални основи като удължава техния живот. Използва се външно, вътрешно, за вертикални и хоризонтални стени.
Grundix Silicate Primer не се прилага върху гипсосъдържащи основи, варови бои, гипсокартонени плоскости.

Опаковка

пластмасова туба 5 / 10 / 20 L

Разход на материал

Приблизително 0.2 kg / m2 за един слой.
Разходът на материал зависи от начина на полагане и порьозността на основата. При проблемни основи се препоръчва пробно нанасяне.

Срок на годност

Grundix Silicate Рrimer има срок на годност 12 месеца при съхраняване в контролирани складови помещения.
Да се пази в оригиналната си и плътно затворена опаковка.
Да се пази от замръзване и директна слънчева топлина.

Ако тези условия не са спазени се свържете с Техническия отдел на DCP за консултация.

Важни бележки

По време на работа и съхнене на Grundix Silicate Primer температурата на основата и въздуха трябва да бъде най-малко 8˚C. До пълното изсъхване да се пази от дъжд и слънце. Най-късно на следващия ден се нанася следващото покритие.

Зоните около мястото на грундиране с Grundix Silicate Primer, особено стъкло, метал, керамика, клинкер и подобни, трябва внимателно да се покрият предварително.

Технически данни

Плътност
1.1 g / cm3
pH
около 11.5
Температура при полагане
от 8 до 30 °С
Летливи органични компоненти (VOC)
0.5 g / L
Цвят
прозрачен
Техническите данни са определени при температура от 25 °C.

Инструкции за работа

Подготовка на повърхността:
Всички повърхности трябва да бъдат с ненарушена цялост, сухи, обезмаслени и почистени от замърсявания. Стари покрития се отстраняват до здрава основа. Основите трябва да са товароустойчиви. При нови основи да се спазва времето за съхнене съгласно производителя или поне 14 дни.

Нанасяне:
Разклатете добре Grundix Silicate Primer преди използване. Разрежда се с вода в зависимост от хигроскопичността на основата.
Grundix Silicate Primer се нанася наситено и равномерно, така че да попие в основата, с четка, валяк или машинно. Полага се едно- или двуслойно в зависимост от вида и порьозността на основата. При силно попиващи и песъчливи повърхности се препоръчва многократно, мокро върхо мокро нанасяне с оглед оптимално проникване на грунда и заздравяване на основата.
Трябва да се внимава и да не се допуска образуването на лъскав филм след попиването на грунда. Времето за съхнене зависи от условията на обекта.Изтегли файлСвързани продукти
Как се прави

Как да хидроизолирате и облепите баня или влажно помещение с плочки?

Баните са подложени на често мокрене и постоянна висока влажност. Товаспособства развитието на микроорганизми, за чието отстраняване се използватагресивни химически препарати. От своя страна комбинирането на факторитепостоянна влажност и агресивни препарати влияе крайно негативно на...

Виж повече

Как да облепим външна тераса с плочки?

Облицоването с плочи на тераси при външни условия има специфики, коитотрябва да бъдат стриктно спазвани, за да бъде крайният резултатудовлетворителен и дълготраен.Какви са особеностите?Когато слънцето огрява терасата, бетонът се разширява с 2 mm на всеки метър при покачване на температурата от 20...

Виж повече
Връзка с Don Construction Products


Име *
Е-Мейл *
Телефон
Адрес
Причина
Съобщение  
Сигурност *
Дон Констракшън Продуктс 
България ЕАД

Централен офис

Понеделник - Петък: 9:00 - 17:30

София 1582, България
Проф. Цветан Лазаров 152
Техно Парк София, ет.3
Тел: +359 2 870 2782
         +359 2 870 2761

info.bulgaria@dcp-int.com

Въпроси за продукти

+359 2 870 2782

Форма

Кликни тук