Как да залепя плочки, без да махам старите?

С лепилата за плочки на Дон Констръкшън Продуктс вече можете да положите новите плочки директно върху старите. Ползите, които ви носи това са много, като например: времето за ремонт се съкращава с над 60%, отпадат сериозни разходи за разкъртване на старите плочки, извозване на строителния боклук, поправяне на основата и изчакване на нейното пълно изсъхване. Освен това ще имате едни значително по-доволни съседи, на които сте спестили много шум и боклук. Не всички лепила за плочки позволяват лепене на плочка върху стари плочки. Нужни са специални продукти, които имат добавки, позволяващо перфектното залепяне върху непорьозни основи, както и създаващи еластична основа, обираща температурните разширения и свивания, без да допусне напукване на покритието. 
A Бързовтвърдяваща смес за поправка на
бетон Cempatch GP
 
B Контактен грунд Grundix Contact+

C Еластично лепило за плочки Cemfix Flex

D Фугираща смес за плочи Cemafill PRO 

Е Нови плочки (гранитогрес, теракот и керамика)

F Стари плочки (здрава и товароносима основа)

G Циментова снова


Как се прави


Инструкции за работа


image1. Направете проверка дали старите плочки са добре залепени. Почукайте по плочките – ако има участъци, които бият на „кухо” е необходимо първо да бъдат поправени и чак след това да се лепят новите плочки. За по-лесна и бърза работа изкъртете повредените плочки и запълнете дупката със Cempatch S или Cempatch GP, който е с укорено съхнене. Изчакайте изсъхването на поправения участък.

image
2. Измийте с почистващ препарат плочките. Постарайте се лицата на плочките и фугите да бъдат максимално чисти – без мазни петна, прах и други замърсявания.


3. Ако старите плочки са с много гланцови лица, то е необходимо еднократното грундиране на цялата основа с DCP Grundix Contact+ грунд. Нанася се обилно с мече или четка. Изчакайте 2 часа, преди да продължите с лепенето на плочките.

image
4. Пригответе лепилото за плочки DCP Cemfix Flex като в подходящ по обем съд изсипете 6.5 литра чиста вода и докато разбърквате с машинна бъркалка добавете една торба 25 kg лепило. Разбъркайте добре сместа, изчакайте 10 минути да отлежи, пребъркайте за кратко и започнете лепенето.

image
5. С назъбена маламашка с размер на зъбите 8х8 mm разстелете лепилото по участъка, на който работите, докато получите равномерен слой.

image6. Задължително нанесете слой лепило и върху гърба на плочката. Целта е да се осигури 100% контактна повърхност. Не слагайте лепилото на топка по средата на плочката.
image
7. Притиснете плочката към основата. С гумен чук леко я почукайте, за да изкарате въздушните балони от лепилото и да я фиксирате на мястото й.

image
8. Изчакайте минимум 48 часа, преди да фугирате плочките. Оформете фугата с пластмасово кръстче в желания от вас размер. Имайте предвид, че минималната ширина на фугата е 2 mm. По-малък размер е опасен за здравината на покритието.

image
9. 24 часа след залепяне на плочките помещението може да се използва. 

Използвани продукти
Виж повече Как се прави


Как да направя топлоизолация около прозорец?

Изпълнението на топлоизолационна система около прозорец или врата има важни особености, които трябва стриктно да бъдат спазени, за да получите дълготрайна изолация. Причините за особеностите в изпълнението се дължат на факта, че около ъглите на прозорците и вратите възникват силни статични...

Виж повече

Как да хидроизолирате и облепите баня или влажно помещение с плочки?

Баните са подложени на често мокрене и постоянна висока влажност. Товаспособства развитието на микроорганизми, за чието отстраняване се използватагресивни химически препарати. От своя страна комбинирането на факторитепостоянна влажност и агресивни препарати влияе крайно негативно на...

Виж повечеВръзка с Don Construction Products


Име *
Е-Мейл *
Телефон
Адрес
Причина
Съобщение  
Сигурност *
Дон Констракшън Продуктс 
България ЕАД

Централен офис

Понеделник - Петък: 9:00 - 17:30

София 1582, България
Проф. Цветан Лазаров 152
Техно Парк София, ет.3
Тел: +359 2 870 2782
         +359 2 870 2761

info.bulgaria@dcp-int.com

Въпроси за продукти

+359 2 870 2782

Форма

Кликни тук