Как да залепя плочки, без да махам старите?

С лепилата за плочки на Дон Констръкшън Продуктс вече можете да положите новите плочки директно върху старите. Ползите, които ви носи това са много, като например: времето за ремонт се съкращава с над 60%, отпадат сериозни разходи за разкъртване на старите плочки, извозване на строителния боклук, поправяне на основата и изчакване на нейното пълно изсъхване. Освен това ще имате едни значително по-доволни съседи, на които сте спестили много шум и боклук. Не всички лепила за плочки позволяват лепене на плочка върху стари плочки. Нужни са специални продукти, които имат добавки, позволяващо перфектното залепяне върху непорьозни основи, както и създаващи еластична основа, обираща температурните разширения и свивания, без да допусне напукване на покритието. 
A Бързовтвърдяваща смес за поправка на
бетон Cempatch GP
 
B Контактен грунд Grundix Contact+

C Еластично лепило за плочки Cemfix Flex

D Фугираща смес за плочи Cemafill PRO 

Е Нови плочки (гранитогрес, теракот и керамика)

F Стари плочки (здрава и товароносима основа)

G Циментова снова


Как се прави


Инструкции за работа


image1. Направете проверка дали старите плочки са добре залепени. Почукайте по плочките – ако има участъци, които бият на „кухо” е необходимо първо да бъдат поправени и чак след това да се лепят новите плочки. За по-лесна и бърза работа изкъртете повредените плочки и запълнете дупката със Cempatch S или Cempatch GP, който е с укорено съхнене. Изчакайте изсъхването на поправения участък.

image
2. Измийте с почистващ препарат плочките. Постарайте се лицата на плочките и фугите да бъдат максимално чисти – без мазни петна, прах и други замърсявания.


3. Ако старите плочки са с много гланцови лица, то е необходимо еднократното грундиране на цялата основа с DCP Grundix Contact+ грунд. Нанася се обилно с мече или четка. Изчакайте 2 часа, преди да продължите с лепенето на плочките.

image
4. Пригответе лепилото за плочки DCP Cemfix Flex като в подходящ по обем съд изсипете 6.5 литра чиста вода и докато разбърквате с машинна бъркалка добавете една торба 25 kg лепило. Разбъркайте добре сместа, изчакайте 10 минути да отлежи, пребъркайте за кратко и започнете лепенето.

image
5. С назъбена маламашка с размер на зъбите 8х8 mm разстелете лепилото по участъка, на който работите, докато получите равномерен слой.

image6. Задължително нанесете слой лепило и върху гърба на плочката. Целта е да се осигури 100% контактна повърхност. Не слагайте лепилото на топка по средата на плочката.
image
7. Притиснете плочката към основата. С гумен чук леко я почукайте, за да изкарате въздушните балони от лепилото и да я фиксирате на мястото й.

image
8. Изчакайте минимум 48 часа, преди да фугирате плочките. Оформете фугата с пластмасово кръстче в желания от вас размер. Имайте предвид, че минималната ширина на фугата е 2 mm. По-малък размер е опасен за здравината на покритието.

image
9. 24 часа след залепяне на плочките помещението може да се използва. 

Използвани продукти
Виж повече Как се прави


Как да хидроизолирате и облепите баня или влажно помещение с плочки?

Баните са подложени на често мокрене и постоянна висока влажност. Товаспособства развитието на микроорганизми, за чието отстраняване се използватагресивни химически препарати. От своя страна комбинирането на факторитепостоянна влажност и агресивни препарати влияе крайно негативно на...

Виж повече

Как да облепим външна тераса с плочки?

Облицоването с плочи на тераси при външни условия има специфики, коитотрябва да бъдат стриктно спазвани, за да бъде крайният резултатудовлетворителен и дълготраен.Какви са особеностите?Когато слънцето огрява терасата, бетонът се разширява с 2 mm на всеки метър при покачване на температурата от 20...

Виж повечеВръзка с Don Construction Products


Име *
Е-Мейл *
Телефон
Адрес
Причина
Съобщение  
Сигурност *
Дон Констракшън Продуктс 
България ЕАД

Централен офис

Понеделник - Петък: 9:00 - 17:30

София 1582, България
Проф. Цветан Лазаров 152
Техно Парк София, ет.3
Тел: +359 2 870 2782
         
info.bulgaria@dcp-int.com

Въпроси за продукти

+359 2 870 2782

Форма

Кликни тук