Cemflow EXTERIOR TOPPING
Предишен продукт
Следващ продукт
Cemflow LIGHT
 

Cemflow 
GP

САМОРАЗЛИВНО ПОДОВО ПОКРИТИЕ
 
Предимства:
  • Създава здрава и гладка повърхност
  • Отлична адхезия към подготвените основи
  • Бързо и лесно полагане и втвърдяване
  • Продукт в една опаковка – смесва се с вода на обекта

Описание на продукта:
Cemflow GP е смес от специално подбрани цименти, агрегати, полимери и добавки. Предоставя се като суха, сива прахообразна смес, към която се добавя само вода, за да се получи мек и самонивелиращ се материал. Cemflow GP се полага с дебелина между 1 и 10 mm.

Употреба

Cemflow GP се полага под широка гама подови покрития, които изискват наличие на гладка основа, като плочки, килими, балатум, линолеум, гумени и др. покрития.

Опаковка

книжни торби със защита от навлажняване 20 kg ±3 %  

Разход на материал

С една 20-килограмова торба Cemflow GP, смесена с 4.2 L вода, ще се покрият 2.3 m2 площ със слой 5 mm.

Срок на годност

Cemflow GP в оригиналните си и неотваряни опаковки има годност от 12 месеца, при съхраняване в сухи складови помещения с температури между 5 и 40 °С.

Ако условията ви на съхранение попаднат извън тези граници, консултирайте се с Техническият отдел на DCP.

Важни бележки

Полагането на Cemflow GP не трябва да започва, ако температурата на основата е под 10 °С или околната температура е около 10 °С и се очаква да се понижи.

Пазете от замръзване!

Не надвишавайте препоръчаното количество вода и използвайте само питейна.

Препоръчително е смесването с хладка вода (около 20 °С).

Този продукт не се препоръчва за външна употреба или за повърхности, които ще са в контакт с вода по време на втвърдяването на материала.

При горещи климатични условия (с температури над 35 °С) полагането е при специални процедури.

Cemflow GP не трябва да се полага върху подове, за които се знае, че са изложени на повишаваща се влажност, освен ако не се запечати с подходяща мембрана.

Новоположеното покритие Cemflow GP трябва да се предпази от директно слънчево нагряване и от силни изсушаващи ветрове, докато втвърдява.

Cemflow GP не трябва да се полага върху бетон, отлежал по-малко от 14 дни.

Стандарт

  • EN 13813

Технически данни

Обемна плътност на разтвора
EN 1015-6
1890 kg / m3
Обработваемост
EN 1015-9
15 мин.
Летливи органични компоненти (VOC)
< 10 g / L
Консистенция на пресен разтвор
EN 1015-3
300 mm
(саморазливна)
Обемна плътност на втвърдения разтвор
EN 1015-10
1750 kg / m3
Якост на натиск след 28 дни
EN 13892-2
> 25 N / mm2
Якост на огъване след 28 дни:
EN 13892-2
6.80 N / mm2


Инструкции за работа

Подготовка на основата:
Бетоновата повърхност трябва да е здрава, суха и напълно втвърдена (за новоположен бетон). Всички замърсявания и отлагания трябва да се отстранят механично, чрез пясъчноструйна обработка. Повърхностите трябва да са с минимална якост на опън 1.5 N / mm2.

Грундиране:
Целта на грундирането е да запечата основата и да предотврати образуването на въздушни мехурчета.
Пясъчно-циментови замазки, бетонови и други порьозни основи трябва да се грундират с Cemflow Primer или с Cemflow Acrylic Primer, разреден с 4 части питейна вода. Оставя се да изсъхне.
Така запечатаната основа се грундира втори път с Cemflow Primer или с Cemflow Acrylic Primer , разреденс 3 части питейна вода. Нанася се с твърда четка върху основата, и се оставя да изсъхне преди да се положи Cemflow GP.

Смесване:
Cemflow GP трябва да се разбърка с механична бъркалка, работеща на ниска скорост, в смесител за работа при голямо натоварване.
За всяка 20-килограмова торба с Cemflow GP са необходими 4.2 литра чиста вода. Налейте 2 / 3 от водата в смесителния съд. Докато бъркате непрекъснато, изсипете бавно съдържанието на торбата с Cemflow GP. След получаването на пастообразна консистенция, без бучки, бавно добавете останалата 1/3 вода като бъркате през цялото време. Времето на смесване не трябва да е по-малко от 5 минути. Така ще осигурите течлива смес.
Полагането трябва да започне веднага след смесването. Осигурете достатъчно работна ръка за непрекъснат процес.

Приложение:
Добрата организация на обекта е от съществено значение – желаната дебелина трябва да се достигне при едно полагане. Най-добри резултати се получават, когато наливането и нивелирането се извършват непрекъснато до пълното подравняване на дадената площ.
Излейте или изпомпайте материала върху грундираната повърхност, разстелете го с мистрия и оставете да се заравни. Използвайте назъбен валяк, за да се отстранят въздушните мехурчета и повърхността да се заглади. Полагайте материала с едно изливане, в слой между 1mm и 10 mm.
За по-голямо удобство работният процес се извършва на сектори от около 20 m2. Осигурете достатъчно количество за последващите наливания като по този начин ще се получи непрекъснато полагане по цялата покривна площ.

Забележка: Ако забърканата смес се втвърди, изхвърлете я като непригодна. Добавянето на вода няма да възвърне качествата й.

Консервиране:
Обикновено не е нужно консервиране. Въпреки това, при тежки климатични условия като висока околна температура, изсушаващи ветрове и др., скоро втвърдилите се повърхности трябва да се консервират с навлажнено зебло или да се покрият с полиетиленови платна.Изтегли файлСвързани продукти
Как се прави

Връзка с Don Construction Products


Име *
Е-Мейл *
Телефон
Адрес
Причина
Съобщение  
Сигурност *
Дон Констракшън Продуктс 
България ЕАД

Централен офис

Понеделник - Петък: 9:00 - 17:30

София 1582, България
Проф. Цветан Лазаров 152
Техно Парк София, ет.3
Тел: +359 2 870 2782
         
info.bulgaria@dcp-int.com

Въпроси за продукти

+359 2 870 2782

Форма

Кликни тук