Quickmast 341
Предишен продукт
Следващ продукт
Cempatch REPAIR CONCRETE
 

Cempatch
RAPID REPAIR MORTAR

ЦИМАНТОВ РЕПАРАЦИОНЕН РАЗТВОР С БЪРЗО НАБИРАНЕ НА ЯКОСТ
 
Предимства:
  • Еднокомпонентен материал
  • Решение за поправки и подобрения
  • Използва се върху разнообразни строителни основи
  • Позволява пешеходен трафик 30 минути след втвърдяване
Описание на продукта:
Cempatch Rapid Repair Mortar е еднокомпонентна циментова репарационна замазка подходяща за поправки и подобрения на вътрешни подове, стълбища и стъпала, както и за основни ремонти на пукнатини и отвори по повърхността.

Употреба


Cempatch Rapid Repair Mortar може да се полага върху здрава основа - пясъчно-циментови замазки или бетонови основи, асфалт, гранолитни основи, terrazzo, керамични и каменни плочки, епоксидни и полиуретанови покрития.

Опаковка


Книжни чували със защита от навлажняване 22 kg

Разход на материал


Една опаковка Cempatch Rapid Repair Mortar смесена с 5 l вода дава около 13.5 l разтвор. 1 l от получената смес покрива 1m2 с дебелина 1 mm.

Срок на годност

Cempatch Rapid Repair Mortar в оригиналните си и неотваряни торби има годност от 9  месеца, при съхраняване в закрити и сухи складови помещения, при температури между 2 и 30 °C.

Важни бележки


  • Да не се използва ако температурата на основата е под 5°С и когато околната температура е 10°С и се очаква да се понижи.
  • Да не се надвишава максималното препоръчано количество вода и да се използва само чиста питейна вода.
  • Този материал не се препоръчва за употреба на открито
  • Да се пази от замръзване при съхранението на материала.


Технически данни

Якост на натиск
> 25.0 N/mm@ 7 дни
Якост на огъване 
> 3.0 N/mm@ 7 дни
Време за работа
10 – 15 min @ 20°C 
Пешеходен трафик след втвърдяване
20 – 30 min @ 20°C 
Готовност за препокриване
1.5 h @ 2mm
Дебелина на полагане
Без агрегат
С агрегат

2 - 20 mm
20 - 50 mm
Летливи органични компоненти (VOC) 
< 20 g/ltr

Инструкции за работа

Подготовка на основата: 
За да се осигури добро сцепление, подготвената основа трябва да се накисне с вода. Преди полагането на Cempatch Rapid Repair Mortar се уверете, че водата по повърхността е попила напълно в основата.

Грундиране:
Хигроскопичните повърхности трябва да се накиснат с чиста вода. Силно попиващите основи трябва да се грундират с разреден грунд на DCP. Непопиващите основи се грундират с чист грунд на DCP. Грундът трябва да се остави да изсъхне преди да се положи репариращия материал.

Смесване:
Cempatch Rapid Repair Mortar се смесва в пропорции 22 кг суха смес с 4.6 - 5.5 l вода, или в обемно съотношение 3:1 до 4:1. В чист контейнер налейте изискваното количество вода и добавете Cempatch Rapid Repair Mortar. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна, гладка консистенция, без бучки. Важно е да се смеси количество, което ще се използва в рамките на времето за втвърдяване - около 10 - 15 минути. Cempatch Rapid Repair Mortar се полага на дебелина до 20 mm. 

За малки локализирани ремонти с дебелина над 20 mm, но не надвишаващи 50 mm, трябва да се смеси с еквивалентно тегло сортиран агрегат. Най-добри резултати при смесване ще се получат като се използва механична бъркалка.

Приложение:
За най-добри резултати върху обширни зони полагайте замазката със стоманена мистрия на слой с дебелина 2 - 3 mm. За получаване на гладка повърхност за финал загладете с навлажнена мистрия преди замазката да е напълно втвърдила, в рамките на 15 - 20 min след репарацията. За регулиране на нивото, когато се запълват пукнатини и отвори, полагайте замазката с натиск, така че да се запълни добре поправяната зона. Почистете околното пространство от излишната мазилка в рамките на 20 min. 

Препокриване може да са направи след около 1 час и половина при 20 °С за замазки 2 mm. Изтегли файлСвързани продукти
Как се прави

Как да облепим външна тераса с плочки?

Облицоването с плочи на тераси при външни условия има специфики, коитотрябва да бъдат стриктно спазвани, за да бъде крайният резултатудовлетворителен и дълготраен.Какви са особеностите?Когато слънцето огрява терасата, бетонът се разширява с 2 mm на всеки метър при покачване на температурата от 20...

Виж повече

Как да хидроизолирате и облепите баня или влажно помещение с плочки?

Баните са подложени на често мокрене и постоянна висока влажност. Товаспособства развитието на микроорганизми, за чието отстраняване се използватагресивни химически препарати. От своя страна комбинирането на факторитепостоянна влажност и агресивни препарати влияе крайно негативно на...

Виж повече
Връзка с Don Construction Products


Име *
Е-Мейл *
Телефон
Адрес
Причина
Съобщение  
Сигурност *
Дон Констракшън Продуктс 
България ЕАД

Централен офис

Понеделник - Петък: 9:00 - 18:00

София 1582, България
Проф. Цветан Лазаров 152
Техно Парк София, ет.3
Факс: +359 2 870 2761
Тел.:   +359 2 870 2782

info.bulgaria@dcp-int.com

Въпроси за продукти

+359 2 870 2782

Форма

Кликни тук