How to make insulation around the window?

Изпълнението на топлоизолационна система около прозорец или врата има важни особености, които трябва стриктно да бъдат спазени, за да получите дълготрайна изолация. Причините за особеностите в изпълнението се дължат на факта, че около ъглите на прозорците и вратите възникват силни статични напрежения, които с времето разрушават неправилно изпълнената топлоизолация. Най-често срещания пример е напукване на изолацията в ъглите, като през тези пукнатини в дълбочина на системата навлиза вода и за съвсем кратко време намалява силно ефективността на топлоизолацията и добрия естетичен вид.


 
A Лепило шпакловка за топлоизолация Thermofix Pro

B Грундираща боя за замазки Proplast Universal Primer
 
C Мазилка от Proplast или Repcoat гамата

D  Зидария

Е Изолация

F Стъкло-текстилна мрежа

G PVC ъглов профил

H Уплътнителна лента

Парапет


How to


Инструкции за работа1. Започнете полагането на топлоизолационните плочи по фасадата като нанесете лепилно-шпакловъчна смес на непрекъсната рамка по краищата на плочата и 4-6 топки по средата. Редете топлоизолационните платна като тухлена зидария и разминавайте вертикалните им фуги.


2. Около ъглите на прозорците и вратите задължително сложете цели топлоизолационни плоскости, изрязани по точен размер – т.нар. пистолети.


3. Топлоизолирайте участъка под подпрозоречната дъска, като залепите по рамково-точковия метод парче топлоизолационна плоскост. Обръщането и топлоизолирането на останалите 3 страни извършете след монтажа на подпрозоречната дъска.


4. С шлайфане изравнете всички неравности по платната.


5. С маламашка нанесете лепилно-шпакловъчна смес по долния ъгъл на прозореца. Положете ъгловия профил и с натиск на маламашката вградете мрежата до пълното й покриване. Изчакайте 24 часа за изсъхване на слоя.


6. Залепете фугоуплътнителната лента така, че в последствие да контактува с подпрозоречната дъска.


7. Монтирайте подпрозоречната дъска, като задължително й дайте наклон в посока навън, за да може дъждовната вода да се изтича безпрепятствено.


8. Започнете с монтажа на водооткапващия профил на горния външен ъгъл на прозореца. Премерете водооткапващия профил с мрежа спрямо дължината на горния външен ъгъл на прозореца.


9. Оразмерете ъгловите профили с мрежа за двата външни ръба на прозореца.


10. Нанесете лепилно-шпакловъчна смес по трите външни ръба на прозореца. Монтирайте първо водооткапващия профил, а след това двата ъглови профила. С лек натиск с маламашка вградете мрежата на профила в пласта лепилно-шпакловъчна смес.


11. Презастъпете мрежата по вътрешните ъгли на прозореца на разстояние поне 20 cm.


12. Разкройте парчета стъклотекстилна мрежа с приблизителни размери 20х40 cm.


13. Нанесете  лепилно-шпакловъчна смес по външните ъгли на светлите отвори и вградете подготвените парчета стъклотекстилна мрежа диагонално на външните ъгли.


14. Дюбелирайте по схема, като топлоизолационни платна от EPS и XPS се фиксират с дюбели с пластмасов пирон. Плочите от каменна вата се анкерират с дюбел с метален пирон.


15. С назъбена маламашка нанесете лепилно-шпакловъчна смес по цялата повърхност на фасадата, включително и върху вече армираните участъци.


16. Положете предварително разкроената мрежа и с лек натиск на маламашката я вградете в лепилно-шпакловъчната смес. При необходимост добавете още материал така, че мрежата да бъде напълно покрита. Презастъпвайте две съседни парчета мрежа с най-малко 10 cm.


17. Изчакайте 7 дни за пълното изсъхване на шпакловъчния слой. Нанесете обилно посредством валяк или четка грунд за тънкослойна мазилка. Изчакайте 48 часа за пълното изсъхване на грунда, преди да положите тънкослойната  мазилка.

Used products
See more How to


How to apply tiles on outside terraces?

Облицоването с плочи на тераси при външни условия има специфики, които трябва да бъдат стриктно спазвани, за да бъде крайният резултат удовлетворителен и дълготраен.Какви са особеностите?Когато слънцето огрява терасата, бетонът се разширява с 2 mm на всеки метър при покачване на температурата от 20...

See more

How to waterproof and apply tiles in bathroom or wet room?

Баните са подложени на често мокрене и постоянна висока влажност. Това способства развитието на микроорганизми, за чието отстраняване се използват агресивни химически препарати. От своя страна комбинирането на факторите постоянна влажност и агресивни препарати влияе крайно негативно на всички...

See moreConnect with Don Construction Products


Name *
Email *
Phone
Address
Reason
Request  
Security Code *
Don Construction Products Bulgaria EAD

Sales office

Monday - Friday: 9:00 - 18:00

Sofia 1582, Bulgaria
152 Prof. Tsvetan Lazarov blvd.
Techno Park Sofia
Fax: +359 2 870 2761
Tel.:   +359 2 870 2782

info.bulgaria@dcp-int.com

Technical support

+359 2 870 27 82

Contact form

Get Contact Form